050 585 5027

 Verhoilija

Verhoilijamestari Marjut Laitinen

 

Olen Verhoilijamestari Marjut Lila Camilla Laitinen ja toimin yrittäjänä omassa verhoomossani Riihimäellä.

Verhoilijan opintoni aloitin v. 2001. Verhoilijan perustutkinnon suoritin v. 2002, jonka jälkeen työskentelin parissakin eri verhoomossa keräten lisää ammattitaitoa ja kokemusta verhoilijan työhön.

Oman verhoomoni perustin vuonna 2006. Se sai nimekseen Verhoilu LilaCamilla.
Siinä töiden ohella kouluttauduin lisää ja suoritin Verhoilijakisällin tutkinnon v. 2007.
Verhoilijamestarin Erikoisammattitutkinnon suoritin vuonna 2012.

Oman yritykseni ohella olen tehnyt sivutoimista opetustyötä verhoilualan oppilaitoksessa ja vedän mm. kansalaisopiston verhoilukurssia harrastajille.

 

 

 

 

 

Käsityöyrittäjänä arvostan ekologisia ja luontoa säästäviä arvoja.
Vanhan kalusteen kunnostuksessa ja verhoilussa toteutuukin kiertotalous parhaimmillaan.
Lähes kaikki kalusteet, niin vaahtomuovipehmusteiset kuin perinteisetkin sohvat, nojatuolit, rahit ja jakkarat ovat uudelleen kunnostettavissa ja -verhoiltavissa. Samalla kun vältetään turhaa jätettä ja kertakäyttökulttuuria, minä verhoilijana kunnostan vanhoista kalusteista uusia, yksilöllisiä, käyttöä ja katsetta kestäviä.
Perintönä ja suvussa kulkeneilla kalusteilla on ihan oma tarinansa. Niiden kunnostuksen yhteydessä saattaa löytyä monia mielenkiintoisia asioita ja yksityiskohtia, mitä ei päällepäin välttämättä näy. Ne ovat usein perinteisin menetelmin ja -materiaalein valmistettuja vanhoja, jopa antiikkisia kalusteita. Perinteisessä verhoilussa on paljon erilaisia työvaiheita, mitkä vaikuttavat kestävyyteen ja lopulliseen ulkonäköön.
Työn teen huolellisesti, perinteitä ja tunnearvoja kunnioittaen. Asiakkaiden toiveita ja visioita kuunnellen ja toteuttaen.
Tässä työssä näen kätteni jäljen. Se on luovaa ja monipuolista. Saan uusia haasteita mitä erilaisempien töiden parissa ja niitä tehdessä oppii myös aina jotain uutta.
Se onkin tämän työn sokeri ja suola =)

Minä ja Verhoilu LilaCamilla palvelemme osoitteessa Havintie 70, 11710 Riihimäki
TERVETULOA!